Kjøpe Bitcoin

Bitcoin er på alles lepper om dagen. Dette er den mest kjente kryptovalutaen, og Bitcoin har blitt et veldig populært investeringsobjekt.

Du som har kommet til denne artikkelen har antakelig googlet deg frem til hvordan du kan kjøpe bitcoin, og det er nettopp dette vi skriver om her.

Vi i Digivaluta.no ønsker å gjøre kryptovaluta forståelig for folk flest, og en viktig del av dette er å gi deg en god og komplett guide til hvordan du kan kjøpe bitcoin på en trygg måte.

Dersom du ønsker en komplett oppskrift på hvordan du kan kjøpe bitcoin fra en norsk børs har du kommet til riktig sted.

Kjøpe Bitcoin fra norsk børs

I takt med at Bitcoin har blitt stadig mer populært å kjøpe, så har det dukket opp mange bitcoin-børser der ute. Mange av disse er utenlandske, men de siste årene har det også dukket opp noen norske børser der du kan kjøpe kryptovaluta.

Dersom du ønsker å kjøpe bitcoin trygt og raskt fra en norsk børs, så anbefaler vi den norske kryptovalutabørsen Firi

Hos MiraiEx kan du kjøpe Bitcoin og flere andre kryptovaluta av en aktør som er godkjent av Finanstilsynet. Dette er altså et svært sikkert sted å kjøpe din første kryptovaluta.

MiraiEx eies av selskapet Mirai Technologies AS, og navnet betyr «fremtidens børs» på japansk.

Hos MiraiEx kan du bruke BankID for å identifisere deg, og du logger inn raskt og enkelt med Vipps.

MiraiEx har utviklet et eget system der du enkelt kan overføre penger fra din norske bankkonto til børsen, noe som gjør det lett å komme i gang med kryptoinvesteringen.

Slik går du frem for å kjøpe bitcoin hos MiraiEx:

1. Det første du må gjøre for å kunne kjøpe bitcoin hos MiraiEx er å registrere en ny bruker. Du kan registrere deg med Vipps eller med e-post, og når du er registrert får du også inntil 200 kroner i kryptovalutabonus som takk for at du blir ny kunde.
2. Med en gang du har registrert en konto må du verifisere identiteten din. Det gjør du på en sikker måte ved å bruke BankID eller BankID for mobil.
3. Når du er verifisert bruker kan du begynne å kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta hos MiraiEx.
4. Det er enkelt å overføre penger fra din norske bankkonto til børsen. MiraiEx samarbeider med de fleste norske banker, og har utviklet en teknologi som sørger for at overføringen skjer uten at du må logge den inn i nettbanken din.
5. Du kan oppbevare dine bitcoin hos MiraiEx, overføre dem til en annen børs eller overføre dem til en privat kryptolommebok.

Uttak fra MiraiEx er også svært enkelt. Dersom du har solgt bitcoin, kan du overføre pengene rett tilbake til din norske bankkonto. Overføringen går raskt, og pengene pleier å være på konto innen et døgn.

Kjøpe bitcoin hos Coinbase

Dersom du ikke vil bruke en norsk børs til å kjøpe bitcoin, men heller vil satse på en av de internasjonale børsene, så anbefaler vi at du bruker Coinbase.

Dette er verdens største kryptobørs, og har amerikanske eiere.

Fordelen med å bruke Coinbase til å kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta, er at du kan bruke Visa eller Mastercard til å betale med. Du har naturligvis også muligheten til å overføre penger fra din norske bankkonto til Coinbase.

Coinbase har også et veldig stort utvalg av andre kryptovalutaer som du kan kjøpe dersom du ønsker det.

Slik går du frem for å kjøpe bitcoin på Coinbase:

v1. Det første du må gjøre er å registrere deg hos Coinbase. Dersom du kjøper bitcoin for minst 800 kroner får du også 80 kroner i bitcoin helt gratis av Coinbase.
2. Når du registrerer deg må du verifisere identiteten din. Dette gjør du ved å laste opp kopi av førerkort eller pass. Det kan du gjøre enten fra mobil eller fra en datamaskin. Husk at det er viktig å ta et godt bilde slik at bildet blir godkjent. Om du ikke får bildet godkjent første gang er det bare å forsøke igjen et par ganger.
3. Med en gang du har fått validert Coinbase-kontoen din kan du begynne å kjøpe bitcoin fra verdens største bitcoin-børs. Selve kjøpsprosessen er enkel. Du skriver inn hvor mye bitcoin du vil kjøpe, og knytter ditt Visa eller Mastercard opp mot Coinbase-kontoen din. Du kan også overføre penger bra din norske bank, men dette tar noen dager ekstra.
4. Når du kar kjøpt dine første bitcoin, blir disse trygt lagret i en lommebok hos Coinbase som heter «BTC Wallet». Du kan lagre dine Bitcoin her, eller du kan overføre dem til en privat bitcoin-lommebok. Coinbase har også et eget «vault» der du kan lagre kryptovalutaen din ekstra sikkert.

Uttak fra Coinbase er veldig lett. Når du har solgt bitcoin eller annen kryptovaluta, så kan du ta ut pengene dine til din PayPal-konto eller til din norske bankkonto. Vi anbefaler å ta ut pengene til bankkontoen din, for da er det lavere gebyrer. Uttaket går raskt, og du har normalt pengene på konto neste dag.

Hvorfor bør du kjøpe Bitcoin?

Bitcoin har blitt et svært populært investeringsobjekt de siste årene, og det er ikke uten grunn. Siden den spede begynnelse har verdien på bitcoin økt med over 38 millioner prosent!

Ja, det er ikke tull. Kjøpte du bitcoin for kun noen kroner for 10 år siden så hadde du vært mangemillionær i dag.

Det er nok tvilsomt om bitcoin vil stige like mye i fremtiden, men det er liten tvil om at det å kjøpe bitcoin kan vise seg å være en smart investering.

I januar 2021 nådde bitcoin tidenes høyeste kurs, da en bitcoin var verdt nesten 400 000 norske kroner. Det er svimlende summer, men heldigvis trenger du ikke å kjøpe en hel bitcoin, du kan kjøpe bare en brøkdel av den. Det gjør at bitcoin egner seg som investeringsobjekt enten du har mye eller lite å investere.

Det som gjør prisoppgangen til bitcoin i slutten av 2020 og begynnelsen av 2021 spesiell, er at det ikke lenger er privatpersoner som drar opp kursen. Denne gangen er det store seriøse finansinstitusjoner som kjøper bitcoin som langtidsinvesteringsobjekt for å «hedge» det mot USD (dollar).

Dette gjør at det er mindre sannsynlig at den kraftige oppgangen denne gang er en boble, og at prisen på bitcoin sannsynligvis skal enda lengre opp. Noen mener en bitcoin kan være verdt så mye som 125 000 dollar (over 1 million kroner) i løpet av 2021.

Å kjøpe bitcoin i 2021 er altså en potensiell veldig god investering, men bitcoin og annen kryptovaluta er volatile. Det betyr at du må være forberedt på store kurssvingninger, så om du planlegger kjøpe bitcoin, så bør du gjøre det med penger du har råd til å tape.

Hva er egentlig Bitcoin?

Det er veldig vanskelig å forklare hva bitcoin egentlig er på en enkel måte. Kort forklart bitcoin en digital valuta som ikke er knyttet opp mot de vanlige pengemarkedene. Det er en desentralisert valuta som ingen banker eller finansinstitusjoner har kontroll over.

Bitcoin kan brukes som betalingsmiddel flere steder, og man kan også sende bitcoin til forskjellige lommebøker (som bare betyr av siffer) og til andre helt anonymt.

Per nå er bitcoin for de fleste mest attraktivt som et investeringsobjekt, men teknologien bak bitcoin (blokkjedeteknologien) kan brukes til mye spennende i fremtiden.

Ingen vet hvem som egentlig skapte bitcoin. Den mystiske skaperen har valgt å være anonym. Det som er sikkert er at det kun eksisterer 21 millioner bitcoin, og at disse man «graves ut» på nettet ved å bruke en datamaskin til å løse avanserte algoritmer.

Når man har funnet alle 21 millioner bitcoin, så er det ikke flere å hente, og det kan aldri blir flere bitcoin. Også dette tilsier at det kan være lurt å kjøpe bitcoin før denne kryptovalutaen blir en mangelvare. Hva som skjer med kursen på bitcoin når alle de digitale myntene er gravd ut, er det ingen som vet.

Les mer om å kjøpe bitcoin på Forbrukernorge.