Mastercard tilrettelegger for kryptovaluta

Et av verdens største betalingsselskaper, Mastercard, har lenge gått med planer om å tilrettelegge for betalinger med digital valuta og kryptovaluta.

Dette vil gjøre det enklere enn tidligere å betale med kryptovaluta med kort, noe som er viktig dersom krypto skal få ordentlig fotfeste som betalingsmiddel.

Har støttet transaksjoner, men ikke oppgjør

Mastercard har lenge støttet transaksjoner med kryptovaluta, noe som blant annet har gjort det mulig for en rekke kryptobørser å lansere egne Mastercard, der kundene kan betale direkte fra saldoen i ulike kryptovalutaer.

For transaksjonsdelen har Mastercard samarbeidet med selskapene Wirex og Uphold.

Mastercard har imidlertid ikke støttet oppgjør i kryptovaluta, noe som vært utfordrende for tilbyderne. Så langt har nemlig oppgjøret skjedd vet at kryptovalutaen har blitt gjort opp som fiat-valuta i Mastercard sitt eget betalingsnettverk.

Dette skal nå endre seg, skriver finansavisen BusinessWire. Mastercard vil gjøre det enklere for de ulike aktørene som tilbyr betaling med kryptovaluta å konvertere krypto til fiat. Forhåpentligvis vil dette også føre til at enda flere av de tradisjonelle bankene vil vurdere å tilby kryptotransaksjoner i fremtiden.

Når Mastercard nå tilrettelegger i enda større grad for betaling med kryptovaluta, vil dette gjøre det mer praktisk enn noensinne for forbrukere å bruke krypto som betalingsmiddel alle steder der Mastercard aksepteres.

I sitt prosjekt har betalingsgiganten valgt å samarbeide med aktører som Evolve, Paxos og Circle. Sistnevnte står blant annet bak stablecoinen USDC.

Oppgjør i stabil valuta

Prosjektet som Mastercard nå har satt i gang vil fungere slik at de overnevnte partnerne vil foreta kryptooppgjøret på sine egne plattformer. Det medfører at konverteringen av fiat vil skje gjennom stablecoins. Dette vil igjen gjøre selve oppgjørsprosessen enklere, og gi enda flere banker og finansinstitusjoner et incentiv til å tilby kundene muligheten til å betale med kryptovaluta.